Pierogi litewskie

Pierogi litewskie

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka pszenna

    40 dkg
  • sok z cebuli

    3-4 łyżki
  • jaja

    2
  • żółtka

    2
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na stolnice przesiać mąkę,zrobić wgłębienie,wbić jajka i żółtka,wlać sok z cebuli i dokładnie zagnieść ciasto(nie dodawać wody).Przykryć je ściereczką,zostawić,aby odpoczęło.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Anna146

29.07.2011 07:21
a gdzie nadzienie?

Grazyna0211

18.02.2011 12:35
czym sa nadziane te pierogi?

zuzanna6

21.12.2010 07:51
przepis na ciasto ciekawy ,ale co dalej

Agnieszka172

22.09.2010 22:09
niezłe

misia53

22.09.2010 21:51
Ciasto odpoczywa i co dalej ? gdzie jest dalsza część przepisu?

Natalia/tubisiek

01.07.2010 08:46
nigdy takich nie jadłam!

annamariakowalczyk3

17.06.2010 21:26
pycha

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat