Bananowiec

Bananowiec

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • galaretki cytrynowe

    2 szt
  • galaretki pomarańczowe

    2 szt
  • biszkopty okrągłe

    150 gram
  • cukier waniliowy

    1 szt
  • masło

    150 gram
  • żółtko jaja

    1 szt
  • banan

    6 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Masa bananowa
2 galaretki cytrynowe
4 banany
1 żółtko
15 dag masła
cukier waniliowy
15 dkg biszkoptów

na wierzch masy
1 banan
1 galaretka pomarańczowa

Tortownice o średnicy ok 25 cm, wykładamy biszkoptami. Galaretki cytrynowe rozpuszczamy w dwóch szklankach gorącej wody i studzimy. Banany obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach. Żółtko ucieramy z masłem i cukrem waniliowym, po czy mieszamy z galaretkami i bananami. Gotowa masę przekładamy do tortownicy. Wstawiamy do lodówki na godzinę, po czym dekorujemy plasterkami i zalewamy galaretką pomarańczową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

cukiereczek

26.09.2011 09:14
fajny

Anna133

26.09.2011 08:49
świetny przepis ;)

SmakolykiJoanny

06.07.2011 09:06
Proste ciasto i smaczne :)

Jolanta_P-S

02.07.2011 22:02
ciasto z bananami niczego sobie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat