Żeberka w skorupce

Żeberka w skorupce

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberka

    1,5-2 kg
  • liść laurowy

    1 szt
  • ziele angielskie

    1 szt
  • przyprawa do zup Kucharek

    1/2 łyżeczki
  • czosnek

    1 ząbek
  • marchewka

    1 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • kawałek selera

  • sól do smaku

  • pieprz do smaku

  • jajka

    3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Żeberka umyj i pokrój na niewielkie kawałki. Włóż do garnka, zalej wodą aby całe mięso przykryło, zagotuj. Zdejmij powstałe szumowiny, dodaj wszystkie przyprawy i gotuj na niewielkim ogniu do miękkości żeberka. Gdy będą miękkie wyjmij z wywary mięso ( wywar można wykorzystać do zupy ), chwilę niech przestygną i wyjmij kości. Każdy kawałek żeberek obtaczaj najpierw w bułce tartej, potem w jajku, znowu w bułce, jajku i jeszcze raz w bułce. Smaż na oleju do zrumienienia. Panierka jest chrupiąca a mięsko miękkie. Możesz jako dodatek użyć dobrze podsmażonych pieczarek.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

angelika14

07.04.2012 16:33
pięknie wyglądają

wolochski

14.07.2011 23:17
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat