Boczniaki smażone

Boczniaki smażone

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • boczniaki

    600 g
  • cebula

    1 szt
  • masło

    2 szt
  • sól

    1 szcz
  • sos sojowy

    2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczniaki umyć, odkroić grube części trzonów i postrzępione brzegi kapeluszy. Na maśle usmażyć posiekaną cebulę, dodać grzyby i smażyć z obu stron aż się zarumienią. Przyprawić solą i pieprzem.
Pod koniec smażenia dodać sos i smażyć do jego odparowania, co nada unikalny aromat.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat