Cappuccino-ciasto

Cappuccino-ciasto

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopt -składniki :

5 jaj
1 łyżka oleju
1 łyżka gorącej wody
1 szkl. cukru
1 szkl. mąki
2 łyżki mąki ziemniaczanej
1,5 łyżeczki proszku do pieczenia

Wykonanie :
Białka ubić na sztywno , dodać stopniowo cukier cały czas ubijając dodawać po 1 żółtku, potem dosypywać mąki wymieszane z proszkiem do pieczenia. Wlać olej i gorąco wodę i delikatnie wymieszać. Upiec biszkopt i przekroić na 2 częsci.

Masa budyniowa:
1 1/2 szkl.mleka
2 budynie śmietankowe z cukrem
1 margaryna
1 szkl. rodzynek
1/2 szkl. wiórków kokosowych
1/2 szkl. płatków migdałowych

Wykonanie:
Z mleka ugotować budyń, ostudzić
Margarynę utrzeć i dodawać porcjami zimny budyń. na koniec dodać rodzynki , płatki migdał. i wiórki kokosowe. Masę wyłożyć na nasączony biszkopt i przykryć drugim płatem też nasączonym.

Masa cappuccino:
1 szkl. mleka
1 szkl. cappuccino orzechowego (w proszku)
2 torebki bitej śmietany w proszku \"śnieżka\"
1 łyżka żelatyny

Wykonanie:
Mleko zagotować i rozpuścić w nim kawę , ostudzić.
Zimne zmiksować ze śnieżkami.
żelatynę rozpuścić w 1/2 szkl. wody, ostudzić i połączyć z masą. Całość wyłożyć na biszkopt i schłodzić.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Wiesława1

12.04.2012 09:54
pyszne

ewelinapac

23.11.2011 19:49
dobre

iwona332

03.12.2010 11:51
super

Sloneczko222

27.09.2010 19:41
Coś pysznego:)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat