Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Gołabki Beaty

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta 1 główka
ryż 1/2 kg
kasza gryczana 1 szklanka
cebula 3 sztuki
łopatka bez kości 1 kg
sól
pieprz
tłuszcz do smażenia
grzyby suszone 1 garść
masło
bulion na żeberkach

Przepis i sposób przygotowania na: Gołabki Beaty

Grzyby namaczamy na noc, siekamy. Kapustę obgotowujemy, wycinamy głąbia, oddzielamy liście. Ryż i kaszę gotujemy w bulionie i wodzie w której moczyły się grzyby. Mięso zapiekamy.
Cebulę i łopatkęi kroimy w kostkę, podduszamy. Mięsko, grzyby i cebulę dodajemy do ugotowanego ryżu i kaszy. Farsz doprawiamy i zawijamy go w liście kapusty.
Przekładamy do naczynia do zapiekania, zalewamy sokiem pomidorowym i zapiekamy około 1 godzinę w temp. 180 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 26.06.2011 15:27
To coś w sam raz dla mnie.
aginaa 24.06.2011 20:30
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak