Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Wykwintna rolada z indyka

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

filet z indyka 1,2 kg
feta 20 dag
pomidory suszone w zalewie 2 szt
czosnek 2 ząbki
sok z cytryny do smaku
musztarda 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
Papryka słodka mielona Prymat do smaku
Papryka ostra mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Wykwintna rolada z indyka

1. Pomidory pokrój na kawałki. Przesyp do miseczki. Dołóż pokruszoną fetę. Farsz przemieszaj, przypraw pieprzem i ziołami. Czosnek przeciśnij przez praskę, potnij w plasterki, utrzyj ze szczyptą soli. Filet z indyka opłucz, osusz. Posmaruj czosnkiem. Następnie rozetnij na duży płat. Mięso oprósz solą, pieprzem, ziołami oraz papryka. Posmaruj farszem, zwiń. Wierzch oprósz solą oraz pieprzem.
2. Musztardę wymieszaj z sokiem cytrynowym, przypraw papryką. Posmaruj mięso. Przełóż do brytfanki. Podlej wodą.
3. Wstaw do piekarnika rozgrzanego do 220 stopni. Po ok 15 min zmniejsz temp do 180 i piecz jeszcze 50 min, często polewając sosem z dna brytfanki. Wystudź, zamroź.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Rogalik 26.11.2011 21:19
super
irenka 24.10.2011 21:31
świetny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak