Przepis i sposób przygotowania na: babaeczki z marchewki
2. Lukier: cukier puder utrzyj z drobno posiekaną skórką i sokiem pomarańczowym. Babeczki wyjmij z piekarnika. Gdy ostygną, wierzch polukruj. Udekoruj kandyzowaną skórką pomarańczową.
marchewka starta | 4 szt. |
mąka | 1,5 szkl. |
proszek do pieczenia | 1,5 łyżeczki |
Soda oczyszczona Prymat | 1/2 łyżeczki |
sól | 3/4 łyżeczki |
cynamon | 1 łyżeczka |
Imbir mielony Prymat | 1/2 łyżeczki |
Gałka muszkatołowa mielona Prymat | 1/4 łyżeczki |
olej | 3/4 szkl. |
jajko | 3 szt. |
cukier | 1 szkl. |
lukier | |
cukier puder | 1 szkl. |
skórka z pomarańczy starta | 3 łyżeczki |
sok z pomarańczy | 3 łyżeczki |
skórka z pomarańczy kandyzowan | do dekoracji |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: