Sok z czarnych porzeczek

Sok z czarnych porzeczek

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • porzeczki czarne

    1,5 kg
  • woda

    3 szklanki
  • cukier

    1,5 szklanki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Porzeczki należy przebrać, opłukać i osuszyć. Wodę wlać do garnka, dodać cukier i zagotować. Do gotującej się wody dodać owoce i gotować przez 10 minut na dużym ogniu. Gorący sok należy przecedzić przez gazę, owoce delikatnie odcisnąć. Sok rozlać do wygotowanych butelek, pasteryzować przez co najmniej 15 minut w temp. 85 stopni.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Seba

23.08.2013 08:21
zdrowy i smaczny

IKrakowianka

13.06.2013 21:58
przepyszny jest taki sok

Iwusia

10.08.2010 13:31
pychotka :)))

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat