jajka faszerowane

jajka faszerowane

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jajka

    4
  • tarta bułka

  • mleko

    2 łyżki
  • śmietana

    2 dag
  • Szczypiorek cienki

  • koperek

  • sól i pieprz do smaku

  • tłuszcz do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ugotowane jajka przekroić na pół bez obierania ze skorupek. Delikatnie wyjąc żółtko wraz z białek bez naruszenia skorupki. Jajka posiekać a następnie przepuścić przez maszynkę wraz z bułką namoczoną wcześniej w mleku. Do masy dodać zieleninę, trochę bułki tartej, śmietanę i doprawić do smaku. gotową masę nakładać do pustych skorupek. Podsmażyć na rozgrzanym tłuszczu.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IlonaAlbertos

09.06.2012 21:56
Ciekawy pomysł na jajka.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat