Truskawkowa tarta

Truskawkowa tarta

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    15 dag
  • żółtko jaja

    1 sztuka
  • kremówka

    300 ml
  • cukier puder

    5 łyżek
  • śmietan fix

    1 opakowanie
  • truskawki

    15 sztuk
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę wymieszać z cukrem pudrem ( 1 łyżka) i posiekać z masłem, dodać jedno żółtko i zagnieść szybko ciasto. Rozwałkować je i wylepić nim blaszkę do tart. Wstawić na godzinę do lodówki, następnie na cieście wyłożyć pergamin, wsypać groch, żeby je obciążyć i piec przez 20 minut, następnie wyjąć pergamin z grochem i piec przez 10 minut w temp. 200 stopni. Ciasto wyjąć, wystudzić, śmietanę ubić z 4 łyżkami cukru pudru i śmietan- fixem, wyłożyć na tartę, wierzch udekorować pokrojonymi truskawkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (7)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

RenataZ-et

06.08.2013 21:23
cudowny smak

IKrakowianka

18.07.2013 22:21
wspaniałe ciasto

Ada-Gaba

31.05.2012 06:42
rewelacyjna

Katarzyna/kate1980

17.03.2012 21:15
szkoda że nie mam truskawek

Zoso

29.07.2011 21:46
fajny deser

Iwusia

26.07.2011 23:30
uwielbiam taką

Karolina92

11.12.2010 23:59
tarta truskawkowa to moja ulubiona :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat