Sernik na biszkoptach

Sernik na biszkoptach

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • Biszkopty

    1 opakowanie
  • jajka

    6 sztuk
  • twaróg

    1 kg
  • masło śmietankowe

    1 kostka
  • cukier puder

    30 dag
  • cukier waniliowy

    2 łyżeczki
  • skórka z cytryny

    1 łyżka
  • mąka ziemniaczana

    2 łyżki
  • polewa czekoladowa

    1 opakowanie
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Biszkopty wyłożyć w wysmarowanej masłem i wysypanej mąką blaszce. Masło utrzeć z cukrem pudrem i cukrem waniliowym na puszystą masę, dodawać do niego po jednym żółtku i ciągle ucierać. Następnie dodawać porcjami twaróg ( ciągle ucierając). Gdy już twaróg będzie dodany należy dodawać po łyżce piany z białek i startą skórkę z cytryny, wsypać mąkę i wymieszać. Masę wyłożyć na biszkopty. Piec przez co najmniej 60 minut w temp. 180 stopni. Po wystudzeniu polać polewą czekoladową.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Motorek

12.01.2014 00:17
pyszny deser

IKrakowianka

11.01.2014 19:00
bardzo smaczny

Wafelek2601

28.05.2013 22:35
Zapowiada się pyszne ciasto

Angelika10

18.07.2012 00:27
pyszny

Katarzyna/kate1980

27.03.2012 21:53
super przepis

Anna152

12.03.2012 07:13
super

BozenA

11.12.2011 11:22
super

Iwusia

13.07.2010 00:18
Ciekawy serniczek - nie robiłam nigdy na biszkoptach ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat