Sos koperkowy

Sos koperkowy

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • koperek

    2-3 łyżki
  • rosół lub wywar z warzyw

    1/4 litra
  • śmietana

    1/8 litra
  • mąka

    3-4 dkg
  • sól

  • masło

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Koperek opłukać, posiekać. Zimny rosół zmieszać z mąką, doprawić solą i zagotować, połączyć potem ze śmietaną i koperkiem, dodać masło. Można połączyć z żółtkami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Tika4444

11.05.2011 08:48
z pewnością smaczny

Tika4444

11.05.2011 08:48
z pewnością smaczny

iwona332

20.09.2010 11:59
super

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat