Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka z rukolą, rzodkiewką i młodą marchewką

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

rzodkiewka 2 pęczki
młode marchewki 5 szt
awokado 1 szt
sok z cytryny 1 szt
oliwa 4 łyżki
sos sojowy 3 łyżki
czosnek 1-2 ząbki
sól
pieprz
rukola 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka z rukolą, rzodkiewką i młodą marchewką

Marchewki obieramy wraz z rzodkiewkami, rukolą i dymką myjemy i osuszamy., Cebulki siekamy, marchewki kroimy we wstążki, a rzodkiewki w plastry. Warzywa mieszamy z rukolą. Awokado myjemy, usuwamy pestkę i obieramy. Kroimy w kostkę i dodajemy do warzyw, mieszamy. Przygotowujemy sos; czosnek obieramy i siekamy. Sok z cytryny mieszamy z oliwą i sosem sojowym. Dodajemy czosnek i doprawiamy solą i pieprzem. Polewamy sałatkę i dokładnie mieszamy.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak