Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Mielone z rusztu

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mielona baranina
Kaizerki
cebula

Przepis i sposób przygotowania na: Mielone z rusztu

# 1/2 kg mielonej baraniny
# 2 cebule
# 2 kaizerki
# 1 jajko
# 1/2 pęczka natki pietruszki
# sól
# pieprz

Wykonanie:
Do mięsa dodać startą na tarce cebulę, sól, pieprz, namoczone i wyciśnięte bułki, jajko oraz posiekaną natkę.Dokładnie wyrobić masę i formować małe kulki. Kłaść na ruszcie i opiekać ze wszystkich stron, podawać gorące z sałatkami.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

alaaa 08.09.2012 22:03
za baraniną nie przepadam
ewaa 01.02.2012 13:27
fajny pomysł
Justa32 02.11.2011 09:43
smaczne
ziutula
ziutula 14.09.2011 21:59
smaczne
IKrakowianka 13.09.2011 07:40
na pewno smaczne
wolochski 10.07.2011 23:12
Super
barbara11561 10.07.2011 12:56
swietne
IZABELA29 16.06.2011 07:28
tylko baranka brak...
misia53 15.06.2011 12:40
Beniu , na dwóch nogach są ciężkostrawne ..... lepiej już te rogatę....hihi....
ben-ka 15.06.2011 12:27
Takie barany na dwóch nogach????o tych myślisz? tych to bez liku u mnie hahahahaha
misia53 10.06.2011 12:21
Beniu kto jak kto ale Ty zaedajesz to pytanie...... Przecież Ty masz wszystko : kurki , gaski, łosie , łososie... myślę ,że jeden baranek to nie problem dla Ciebie.....hihi....
ben-ka 10.06.2011 11:36
i skąd wziąć baraninę ?! szybciej na barana trafię,takiego na dwóch nogach:):)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak