Kozak

Kozak

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • jaja

    3 sztuki
  • mleko

    1/4 litra
  • mąka pszenna

    2 łyżki
  • boczek wędzony

    10 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • sól

    1 szczypta
  • pieprz

    1 szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Boczek pokroić w kostkę i usmażyć. Dodać posiekaną cebulę. jajka wybić ze skorupek do naczynia z mlekiem. Wsypać mąkę i wszystko wymieszać. Przyprawić solą i pieprzem. Wylać na patelnię z boczkiem i cebulą. Smażyć , stale mieszając.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Grazyna0211

11.06.2011 18:24
skąd taka nazwa tej jajecznicy?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat