Naleśniki z twarogiem o smaku krówki

Naleśniki z twarogiem o smaku krówki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mąka

    2 szklanki
  • jajko

    2 sztuki
  • olej

    1 łyżka
  • mleko

    100-150 ml
  • woda

    100 ml
  • sól

    1 szczypta
  • twaróg

    30-40 dag
  • budyń o smaku krówki

    2 łyżki
  • cukier waniliowy

    1 łyżka
  • cukier

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Twaróg przekładamy do miski, dodajemy do niego całe jajko, 2 łyżki budyniu o smaku krówki, łyżeczkę cukru waniliowego i cukier do smaku. Przy użyciu widelca mieszamy twaróg z pozostałymi składnikami. W zależności od tego, jaki lubimy, możemy dodać trochę śmietany, żeby go rozrzedzić.
Całe jajko roztrzepujemy z mlekiem, następnie powoli dosypujemy( możemy przesiać) mąkę, dodajemy szczyptę soli, olej i mieszamy przy użyciu trzepaczki lub miksera ciasto naleśnikowe. W miarę potrzeby dolewamy wodę( może być gazowana mineralna). Ciasto nie może być zbyt gęste, żeby ładnie rozprowadzało się po patelni. Naleśniki smażymy na patelni) możemy ją natłuścić kropelką oleju lub słoninką. Na naleśniki nakładamy masę twarogową i składamy je. Tak przygotowane naleśniki ponownie podsmażamy ze względu na jajko, które dodane zostało do masy twarogowej. Naleśniki podajemy ze śmietaną i/lub dżemem. Z podanych składników wyszło mi 12 dużych naleśników.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

IKrakowianka

01.11.2013 13:31
uwielbiam wszystkie naleśniki

Ela15

27.07.2013 12:47
fajny pomysł

Betka

13.11.2012 13:34
moje najlepsze danie;D

RenataZ-et

15.10.2011 22:59
oryginalny pomysł i-bardzo podoba mi się dodatek budyniu

Ewelina47

05.07.2011 13:29
pycha

Goya

27.03.2011 12:02
ładnie wygląda

Aleksandra54

08.08.2010 14:22
Pycha!!!!!!!!!!!!

Iwusia

01.07.2010 00:30
takich naleśniczków z nadzieniem z krówki nie jadłam :) a warto chyba spróbować :)

sylwiachmiel

14.06.2010 22:27
ale apetyczne....

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat