Flądra z nutką cytrynową

Flądra z nutką cytrynową

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
1 - 2

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tuszka flądry

    2 sztuki
  • przyprawa do ryb

    2 łyżeczki
  • koperek

    2 gałązki
  • natka pietruszki

    2 gałązki
  • sok z cytryny

    2 łyżki
  • cytryna

    1 sztuka
  • oliwa z oliwek

    3 łyżki
  • bazylia świeża

    2 gałązki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Sprawioną flądrę skrapiamy cytryną,nacieramy przyprawą do ryb.Odkładamy na godzinę do lodówki.Następnie wkładamy do środka ryby po gałązce przypraw.Skrapiamy oliwą,zawijamy w folię aluminiową.Pieczemy 15-20 minut.5 minut przed końcem pieczenia rybę okładamy plasterkami cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Betka

13.11.2012 13:35
podoba mi się;)

kanu83

10.03.2012 15:59
fajne połączenie

madzialena19

17.12.2011 18:30
smaczna

Halusia

11.06.2011 06:12
Pyszniutka!

Emilia22

23.09.2010 17:06
fajny przepis

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat