Schab zawijany w boczku

Schab zawijany w boczku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • płat boczku surowego wedzonego

  • sól

  • pieprz

  • czosnek

  • oliwa

  • sznurek

  • schab

    1 kg
Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Etapy przygotowania
Schab wieczorem zamarynowalam w przyprawach, owinelam plastrami boczku, potem sznurkiem zeby sie wszystko dobrze trzymało, zawinełam w folie aluminiowa i na noc do lodówki. Następnego dnia krotko obsmażylam na patelni, z każdej strony, potem w naczyniu zarodopornym do piekarnika na 200 C godzine z małym haczkiem pod przykryciem. Na 15 minut przed końcem odkryłam. W trakcie pieczenia odwracałam.
Miesko pusciło duso sosu wiec był idealny do klusek. Miła odmiana na schab.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Karolcia12

21.10.2013 12:09
pysznie wygląda

Jolanta40

02.08.2011 08:05
pięknie wygląda, po prostu ideał :))

Sarenka

02.02.2011 18:19
Wspaniale podpieczony.

wedith1

15.11.2010 06:02
I do tego sosik.......mniam!

PaniMISIOWA

16.10.2010 00:05
Bardzo apetyczny!

Emilia22

29.09.2010 14:47
wygląda bardzo apetycznie

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat