Zupa gulaszowa

Zupa gulaszowa

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wołowina

    0,5 kg
  • marchew

    2 sztuki
  • pietruszka

    1 sztuka
  • seler

    1/2 sztuki
  • cebula

    1 sztuka
  • czosnek

    2 ząbki
  • papryka

    1 sztuka
  • pomidor

    2 sztuki
  • ziemniak

    5 sztuk
  • kasza gryczana

    2 dkg
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Pokrojoną cebulę zeszklić, dodać czosnek, mieloną paprykę i mięso - dusić, aż z mięsa wyparuje sok. Dodać pokrojoną marchewkę, pietruszkę i seler, pomidory i paprykę - zalać wodą, gotować, aż mięso będzie miękkie. Dodać ziemniaki i kaszę. Odstawić z ognia, gdy zmiękną. Doprawić solą i pieprzem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

magdalea

14.06.2011 23:22
dawno nie jadlam, jest pyszna

kriso

10.05.2011 05:49
pychota

Motorek

09.05.2011 11:58
smaczna

sambolera

20.02.2011 18:04
uwielbiam ten smak

lucyna15

17.07.2010 21:04
bardzo podobnie robie takie samo :)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat