Przepis i sposób przygotowania na: Babka z nutką pomarańczy
Wodę na poncz zagotowujemy, dodajmey cukier, studzimy. Dodajemy rum, sok z cytryny.
POlewamy polewą przygotowaną wg przepisu: http://www.doradcasmaku.pl/przepis/139901/polewa-kakaowa.html
Ciasto: | |
masło | 15 dag |
cukier | 10 dag |
żółtko jajek | 6 sztuk |
białko | 4 sztuki |
mąka | 60 dag |
sól | 1/2 łyżeczka |
skórka pomarańczowa | 2 łyżki |
cukier wanilinowy | 1 opakowanie |
mleko | 1 szklanka |
drożdże | 5 dag |
poncz | |
woda | 1/2 szklanka |
cukier | 2 łyżki |
rum | 3 łyżki |
sok z cytryny | 1/2 sztuka |
lukier | |
Polewa: |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: