Wieprzowina po chińsku

Wieprzowina po chińsku

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • wieprzowina

  • sos sojowy

  • mąka ziemniaczna

  • białko

  • papryka

  • cukinia

  • pomidory

  • cebula

  • bulion

  • tymianek

  • natka pietruszki

  • słodka papryka Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso pokroić w cienkie plasterki i wymieszać z sosem sojowym, mąką ziemniaczaną i białkiem .Warzywa oczyścić, paprykę i cukinię pokroić w paski , pomidory w ósemki.Cebulę pokroić w kostkę i chwilę gotować w bulionie z dodatkiem przypraw .Przyprawić na ostro .Rozgrzać olej i podsmażyć mięso, paprykę i cukinię.Przełożyć na sito, do tłuszczu ze smażenia dodać sos cebulowy, zagotować i doprawić do smaku .Dodać mięso, warzywa i pomidory , wymieszać i podgrzać .

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat