Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pascha bakaliowo-waniliowa

2.0
(2)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mleko 2 l
śmietana 25 dag
masło 25
żółtko jajek 6 sztuk
cukier puder 1 1/2 szklanka
cukier waniliowy 3 opakowania
bakalie
kakao
Biszkopty
polewa czekoladowa

Przepis i sposób przygotowania na: Pascha bakaliowo-waniliowa

Mleko mieszamy razem ze śmietaną, żółtkami, cukrem waniliowym i zagotowujemy. Powstały twarożek odcedzic i ostudzić. Masło ucieramy z cukrem pudrem i twarożkiem, dodajemy bakalie. Do części paschy dodajemy kakao i przekładamy do tortownicy wyłożonej biszkoptami. Na wierzch kładziemy drugą część paschy. Całość polewamy polewą czekoladową.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

artur7 29.06.2012 07:07
lubie bardzo

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak