Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Barszcz czerwony ekspresowy

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koncentrat z buraków 330 ml
kostka rosołowa 2
ziele angielskie 1
Liść laurowy suszony Prymat 1
majeranek 1 łyżeczka
czosnek ząbki 2

Przepis i sposób przygotowania na: Barszcz czerwony ekspresowy

Do 1,5 litra wody wrzucamy kostki warzywną i drobiową i stawiamy na ogień. Dodajemy ziele angielskie, liść laurowy, majeranek i rozgniecione ząbki czosnku. Całość intensywnie mieszamy, aby rozpuścić kostki i doprowadzamy do wrzenia. Następnie dolewamy koncentrat, mieszamy i gotujemy 10 minut. Świetny barszczyk do popicia. Można też serwować z puree skwarkowo-cebulowym (http://www.doradcasmaku.pl/przepis/138738/puree-skwarkowo-cebulowe.html) wspólnie lub oddzielnie – barszcz w kubeczku, ziemniaki na talerzu. Polecam sposób drugi, dzięki temu ziemniaki nie zrobią się nam wodniste. Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Justyna/Dzastus 10.12.2012 15:17
ekspresowy i dobry
MAR3STA 15.06.2012 22:50
smaczny
edyta44 18.03.2012 21:53
szybko
ankaryba 19.09.2011 19:18
proste i smaczne;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak