Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Schab z brzoskwinią

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

sól do smaku
woda 100 m
boczek 15 dag
schab 1,2 kg

Przepis i sposób przygotowania na: Schab z brzoskwinią

Schab wieprzowy kroimy na 10-15 centymetrowe kawałki i każdą część dziurawimy nożem na wylot (można schab trochę schłodzić wtedy dziurawienie będzie łatwiejsze). W tak zrobione dziury wkładamy połówki brzoskwiń (w razie konieczności brzoskwinki kroimy jeszcze na pół), a następnie dokładnie obtaczamy (obsypujemy) przyprawą do schabu (2/3 opakowania) i odstawiamy na kilka godzin do lodówki (najlepiej na noc). Po tym czasie pozostałą część przyprawy mieszamy z wodą. Do foliowego rękawa wkładamy schab, wrzucamy pokrojony w drobne paski boczek i wlewamy rozpuszczoną przyprawę. Rękaw szczelnie spinamy i wkładamy do nagrzanego do 200 stopni piekarnika. Pieczemy ok. 1-1,5h, aż nabierze rumianego koloru. Podawać ciepły z ziemniaczkami polany sosem z rękawa lub jako zimna przekąska. Smacznego.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

KasiaK90 10.09.2012 09:52
pycha:)
DanutaS 10.01.2012 12:51
superowo:)
maryśka 13.10.2011 11:27
mniam
Izabela/bella81 11.08.2011 19:35
świetny
polly66 02.08.2011 15:14
haha no rzeczywiście :D zdjęcie z cyklu \"i tak mnie nie zjesz\":P
pacpaw 05.06.2011 21:01
dorobić tylko oczka i nosek :o)
bami 04.06.2011 15:55
Ten schab wygląda jakby pokazywał język :D Genialne!
Gosia40 31.05.2011 11:00
Na słodko... Super przepis!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak