Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Pierogi z jagodami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

jagody 700 gram
mąka 800 gram
jajko 1 szt
woda wg.potrzeby
sól do smaku
cukier do posypania

Przepis i sposób przygotowania na: Pierogi z jagodami

Z przesianej mąki,jajka,soli i letniej wody zagnieść ciasto na pierogi.Rozwałkować i wykrawać szklanką krążki.Na każdy nałożyć łyżkę jagód,zlepić dobrze brzegi,żeby nie rozkleiły się podczas gotowania.W szerokim rondlu zagotować wodę z dodatkiem soli i wrzucać pierogi partiami.Podawać z cukrem lub z gęstą śmietaną.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pajbek 19.06.2013 09:13
Dawno nie jadłam takich :-)
IKrakowianka 06.06.2013 22:03
klasyka! pycha
Wafelek2601 16.08.2012 00:17
bardzo lubię
Łukasz15 18.06.2012 21:01
bardzo lubię
Karolciaf1990 14.02.2012 18:30
uwielbiam takie!!
Karolciaf1990 14.02.2012 18:30
uwielbiam takie!!
Grażyna13 30.12.2011 14:17
Uwielbiam :)
Motorek 28.10.2011 11:33
smaczne
joanna77 15.09.2011 10:42
pyszne
Tika4444 14.09.2011 08:22
jaki sliczne pierożki, pycha
jeta72 29.08.2011 11:28
uwielbiam
IZABELA29 28.08.2011 14:33
chętnie jem ale by zrobić to nie
Teresa19 29.06.2011 16:02
sezon jagodowy tuż,tuż,będą i pierogi

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak