Składniki
Kalkulator jednostek
kg
kostka
gr
gramów
mała łyż.
duża łyż.
ml
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
mięso mielone
50 dag -
ryż
20 dag -
bułka
1 sztuka -
sól
do smaku -
pieprz
do smaku -
jajko
1 sztuka -
sos
-
cebula
1 sztuka -
margaryna
1 kostka -
woda
2 szklanki -
koncentrat pomidorowy
1 łyżka -
mąka
1 łyżka -
sól
wg uznania -
pieprz
wg uznania -
Kucharek przyprawa do potraw
wg uznania -
bulion warzywny
1 kostka
Sposób przygotowania
SOS: na margarynie zrumienić cebulę, podlać wodą, dodać kostkę warzywną, zagotować. Dodać koncentrat i na końcu mąkę roztrzepaną ze śmietaną. Takim sosem polać jeżyki.
Komentarze (8)
Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Nie masz konta? Zarejestruj się
Małgorzata106
04.05.2013 16:18iknkirke
24.07.2011 17:00iwa643
15.07.2011 07:46malaczarna23
28.06.2011 07:53Juleczka20
13.06.2011 10:54jolaxa
06.06.2011 22:31aginaa
31.05.2011 08:40eduszo
30.05.2011 11:20