Pyszne jeżyki

Pyszne jeżyki

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • mięso mielone

    50 dag
  • ryż

    20 dag
  • bułka

    1 sztuka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • jajko

    1 sztuka
  • sos

  • cebula

    1 sztuka
  • margaryna

    1 kostka
  • woda

    2 szklanki
  • koncentrat pomidorowy

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • sól

    wg uznania
  • pieprz

    wg uznania
  • kucharek

    wg uznania
  • bulion warzywny

    1 kostka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mięso dać do miski, wbić do niego jajko, dodać rozmoczoną bułkę i ugotowany na pół miękko ryż. Posolić, popieprzyć, wyrobić, i robić malutkie jeżyki. Delikatni e podsmażyć na tłuszczu.
SOS: na margarynie zrumienić cebulę, podlać wodą, dodać kostkę warzywną, zagotować. Dodać koncentrat i na końcu mąkę roztrzepaną ze śmietaną. Takim sosem polać jeżyki.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (8)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Małgorzata106

04.05.2013 16:18
przepyszne

iknkirke

24.07.2011 17:00
pyszne

iwa643

15.07.2011 07:46
fajne

malaczarna23

28.06.2011 07:53
no pycha

Juleczka20

13.06.2011 10:54
świetne

jolaxa

06.06.2011 22:31
pycha

aginaa

31.05.2011 08:40
fajny pomysl

eduszo

30.05.2011 11:20
No no super jedzonko.

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat