Przepis i sposób przygotowania na: ZRAZY W SOSIE Z KASZĄ
Na maśle zasmażyć łyżkę mąki, rozprowadzić ostudzonym bulionem oraz szklanką wrzątku.
Do sosu włożyć zrazy i dusić.
Podawać z ugotowaną na wrzącej i osolonej wodzie kaszy. SMACZNEGO !!!
mielona wieprzowina | 1/2 kg. |
jajko | 1 sztuka |
cebula | 1 sztuka |
sól | - do smaku |
pieprz | - do smaku |
majeranek | - do smaku |
kasza | - - |
masło | - - |
mąka | - - |
bulion | 1 kostka |
Bułka tarta klasyczna Prymat | 2 sztuki |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: