Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Roladki ze śledzi z kaparami w śmietanie

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • filetów matiasów

    8 szt
  • majonezu

    2 łyżki
  • śmietana

    3 łyżki
  • cebula czerwona

  • musztardy

    1 łyżka
  • sok z połówki cytryny

  • ogórki konserwowe

  • łyżka kaparów

  • pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Śledzie przez min. 1 h wymoczyć, osączyc. Zagotowac zalewe ze składników, odstawic do przestygniecia. Powinna miec słodko-kwasny smak. Sledzie wkładam do chlodnej zalewy na min 1 h. Śledzie osaczam, zwijamy w roladki, a na srodku kazdej daje po cienkim kawałku ogórka konserwowego i piórku czerwonej cebuli, spinam wykałaczka i układam na półmisku. Śmietanę mieszam z majonezem, musztarda, doprawiam cytryna i pieprzem, dodaje posiekaną cebule, troche natki i kapary. Polewam śledzie sosem i posypuje posiekaną natką. Dekoruje ogórkiem. Można z wierzchu posypac jeszcze kaparami. Odstawiam w chlodne miejsce na 1 dobe, a przynajmniej na noc. Pyszne i inne od wszystkich.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

danusia19671

08.06.2012 09:07
poezja smaku

Jolanta40

24.01.2011 12:59
uwielbiam śledzie, ciekawe połączenie

Emilia22

23.09.2010 17:02
mniam mniam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat