Naleśniki z ricottą i jagodami..........

Naleśniki z ricottą i jagodami..........

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • tłuszcz do smażenia

    . .
  • jajko

    1 szt.
  • mąka

    60-70 g
  • woda gazowana

    1/4 szklanki
  • mleko

    1/4 szklanki
  • sól

    . szczypta
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Składniki ciasta zmiksować, w razie gdy jest zbyt gęste dodać nieco wody, a gdy zbyt rzadkie - mąki. Odstawić na 15 minut. W tym czasie przygotować nadzienie - ricottę wymieszać z jogurtem i cukrem. Dodać jagody pozostawiając trochę do dekoracji. Na dużej patelni rozgrzać niewielką ilość oleju - ok. 1 łyżkę, dokładnie rozprowadzić po powierzchni. Wlewać nieco ciasta i poruszając patelnią rozlewać na całej powierzchni. Smażyć na złoty kolor, następnie naleśnik przewrócić. Na środku układać nadzienie, zwijać w rulon. Gotowy naleśnik polać śmietaną, udekorować jagodami.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Zośka1

04.07.2010 15:48
wyśmienite polecam

darek6

16.06.2010 22:38
proste

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat