Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka w cieście francuskim

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

wieprzowina 1 kg
ciasto francuskie 1 op
śmietana 100 ml
bulion 100 ml
Bułka tarta klasyczna Prymat 1/3 szk
jajko 1 szt
musztarda 1 łyżka
czosnek 2 ząbki
olej
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka w cieście francuskim

Mięso natrzeć solą, pieprzem, olejem i wraz z czosnkiem włożyć do rękawa z folii. Podlać bulionem i piec ok. 60 min. w temp. 200 stopni. Śmietanę wymieszać z musztardą, jajkiem, bułką tartą, doprawić solą i pieprzem, a następnie obłożyć tym mięso. Ciasto francuskie ponacinać, rozciągnąć i owinąć szynkę. Piec 25 min. w temp. 210 stopni.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.05.2013 07:37
muszę zrobić
alaaa 12.05.2012 19:49
wykwintnie i smacznie
Wafelek2601 16.01.2012 08:19
ekstra
teresa18 12.06.2011 11:04
bardzo ciekawy przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak