Muszle z kurkami

Muszle z kurkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • makaronu conchiglioni

    250 g
  • kurek

    250 g
  • łyżeczka masła

  • cebule

    2 szt
  • pół kieliszka białego wina

  • sól

  • pieprz

  • natka pietruszki

  • ser gouda

    (tarty)
  • ser gorgonzola

    100 g
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na patleni tefloneowej na stopionym maśle zeszklić cebule pokrojone w kostke. Doda oczyszczone kurki, wieksze pokroic małe zostawic w całosci. poddusic chwilke, zalać winem, zredukować. Dodać smietane, starty ser lub plesniaka pokruszyc wszytko razem wymieszac, chwile poddusic zeby ser sie stopił. Doprawic sola,pieprzem. W międzyczasie ugotować makaron i nagrzać piekarnik. Ostudzone, odcedzone łódeczki nadziać sosem, ja robiłam to łyzeczka upychajac je ostatecznie paluchem i ułożyć w żaroodpornym naczyniu, Wszystko zalac reszta sosu jesli pozostał, posypac serem startym i natka. Zapiekać ok. 20 minut.

Szybko i pysznie. corka dzis powiedziała ze to było arcydzieło:) po 5 muszlach miała dosc.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

agata1722

10.10.2011 12:36
mniam mniam

Sarenka

29.01.2011 16:44
Wprost krzycza: jestesmy pyszne, zjedz nas ;D

agnieszka189

27.01.2011 10:07
pycha

Katarzyna156

03.12.2010 11:23
świetne :)

Katarzyna158

03.10.2010 21:04
dodaje do ulubionych i nie omieszkam jutro spróbować przepisu

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat