Sos pomidorowy (np. do gołąbków, pulpetów)

Sos pomidorowy (np. do gołąbków, pulpetów)

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gr

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • cebula

  • ketchup pikantny

  • woda

  • mąka

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Na odrobinie tłuszczu podsmażam cebulę startą na tarce lub pokrojoną w kostkę. Następnie dodaję ketchup rozmieszany z wodą (używam średniego słoiczka ketchupu z Włocławka). Zaciągam wodą z mąką.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Katarzyna59

25.04.2012 10:19
super

monika154

23.05.2011 09:42
pyszne

romanrafal

22.05.2011 09:55
bardzo dobry

gacopierz23

20.05.2011 20:43
uwielbiam do gołąbków

Katarzyna/kate1980

20.05.2011 17:43
super

evita0007

20.05.2011 16:35
lubie sosik :-)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat