Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Jagnięcina z rozmarynem

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

czosnek 3 ząbki
sól
rozmaryn
sok z cytryny
olej
jagnięcina 1 bez kości

Przepis i sposób przygotowania na: Jagnięcina z rozmarynem

Czosnek przecisnąć przez praskę, dodać sól, pieprz i rozmaryn, wymieszać. Mięso naciąć i natrzeć wcześniej przygotowaną marynatą. Skropić sokiem z cytryny i olejem. Odstawić na 5 godzin. Blachę posmarować olejem, położyć mięso, podlać wodą. Piec ok. 60 min. w temp. 190 stopni. Od czasu do czasu podlewać wytwarzającym się sosem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 11.05.2013 14:17
jeszcze nie jadłam
alaaa 14.05.2012 16:29
smaczne mięsko
Gosia32
Gosia32 17.06.2011 11:57
pycha
Haneczka1 19.05.2011 16:23
mniam :)
Robert10 17.05.2011 15:53
ale pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak