Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Naleśniki z kapustą i kiełbasą

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mąka 1 szklanka
mleko 1 szklanka
jajko 2 szt
olej 3 łyżki
Sól czosnkowa jodowana Prymat
kapusta 1/2 kg
cebula 2 szt
kiełbasa
olej 2 łyżki
sos sojowy
pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Naleśniki z kapustą i kiełbasą

CIASTO;mleko roztrzep z jajkami dodaj mąkę, szczyptę soli,olej i tyle wody, by ciasto miało gęstość śmietany. Odstaw na godzinę. Pierwszy naleśnik usmaż na natłuszczonej patelni, resztę bez tłuszczu.NADZIENIE;kapustę drobno pokrój, przesmaż na oleju. Pokrojone cebulę i kiełbasę również przesmaż, wymieszaj z kapustą. Przypraw sosem sojowym i pieprzem. Naleśniki i farsz ułóż w formie. Zapiekaj 20 minut w temperaturze 180 stopni. Podawaj z sosem pomidorowym.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

joanna77 19.05.2011 09:27
ciekawe jak smakują?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak