Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Grzybki w skorupce

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

cebula 1 szt
margaryna 50 g
śmietana gęsta 1 szklanka
mąka 1 łyżka
przyprawa warzywna do smaku
natka posiekana 1 łyżeczka
szczypiorek posiekany 1 łyżeczka
borowiki 500 g
Bułka tarta klasyczna Prymat 4 łyżki
tymianek 1 (posiekany)

Przepis i sposób przygotowania na: Grzybki w skorupce

Cebulę pokroić w kostkę i zeszklić na 2 łyżkach margaryny. Grzyby dokładnie oczyścić i dodać do cebuli, oprószyć małą szczyptą przyprawy warzywnej i podlać 1-2 łyżkami wody. Dusić do miękkości pod przykryciem na małym ogniu. Grzyby przełożyć do formy do zapiekania. Śmietanę wymieszać z mąką i szczyptą przyprawy warzywnej oraz posiekaną zieleniną, zalać grzyby. Posypać tartą bułką i wiórkami zimnej margaryny. Wstawić do nagrzanego piekarnika (200°C) i zapiekać do chwili, gdy na powierzchnia zapiekanki powstanie złocista chrupka skorupka. Najlepiej podawać z pieczonymi ziemniakami posypanymi posiekaną zieleniną.Smacznego!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Iwona45 19.08.2011 00:10
fajne
annagebalska 06.06.2011 10:00
mniam

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak