Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Karkóweczka w kapuście

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso z karczku 1 kg
czosnek 4 ząbki
kostka rosołowa 1 szt.
kminek 1 łyżka
kapusta włoska 1 szt.

Przepis i sposób przygotowania na: Karkóweczka w kapuście

Mięso po pikować i nafaszerować posiekanym czosnkiem, natrzeć solą, pieprzem i papryką. Odstawić do lodówki na ok. 20-30 min. Kapustę poszatkować dosyć grubo, kostkę rosołową rozpuścić w szklance gorącej przegotowanej wody. Duszenie: naczynie żaroodporne wyłożyć liśćmi kapusty następnie ułożyć mięso, podlać 1/3 szklanki bulionu, wstawić do wcześniej rozgrzanego piekarnika o temperaturze 150 stopni, na ok. 25. Następnie wysunąć naczynie mięso posypać poszatkowaną kapustą. Wszystko posypać łyżeczką kminku. Podlać resztą bulionu, wstawić z powrotem do piekarnika na 30 min. Temperaturę zmniejszyć do 120 stopni. Co jakiś czas wierzch mięsa podlewać bulionem z naczynia. Podawać z ryżem lub ziemniakami z koperkiem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Henryka2 02.12.2010 23:33
Apetyczna!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak