Przepis i sposób przygotowania na: Spaghetti bolognese - prosto i szybko!
Spaghetti na szybko to pomysł na obiad gotowy w zaledwie kilka minut. Niekiedy, gdy czas nas goni lub gdy nie mamy go zbyt dużo, by poświęcić gotowaniu - warto mieć w zanadrzu przepis, który przygotowuje się ekspresowo! Takie właśnie jest spaghetti na szybko, gdzie wystarczy podsmażyć na oliwie czosnek i cebulę, mięso i pomidory z puszki. Możecie oczywiście doprawić ulubionymi ziołami i aromatyczne danie zaserwować najbliższym lub samemu sobie. Taki sos smakuje wyśmienicie z każdym rodzajem makaronu a najlepiej spaghetti, a także tym w wersji pełnoziarnistej.
1. Makaron gotujemy wg przepisu na opakowaniu (ja wybrałam spaghetti pełnoziarniste).
2. Na patelni rozgrzewamy oliwę i podsmażamy na niej posiekany czosnek. Następnie dodajemy marchewkę i cebulę pokrojone w kosteczkę. Chwilę razem smażymy.
3. Do warzyw wrzucamy mięso, przyprawiamy i smażymy, aż będzie sypkie.
4. Następnie na patelnię trafiają pomidory z puszki oraz ketchup. Dusimy wszystko razem bez przykrycia do czasu, aż sos zgęstnieje.
Na talerzach układany porcje makaronu, a następnie polewamy je sosem.