Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szpinak zasmażony

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

szpinak 65dag
masło 5dag
mleko 1\\4l
mąka 3dag
czosnek ząbek
sól

Przepis i sposób przygotowania na: Szpinak zasmażony

Świeży szpinak przebrać,opłukać w dużej ilości zimnej wody.Odciąć korzonki ,włożyć do rondla ,zalać wodą ,lekko osolić i krótko gotować na dużym ogniu.W czasie gotowania od czasu do czasu zamieszać.Gdy szpinak będzie miekki ,odcedzić ,dokładnie osączyć,przyciskając łyżką do dna cedzaka.Następnie przepuścić przez maszynkę lub posiekać.Masło stopić ,dodać mąkę i zasmażyć.Zasmażke rozprowadzić mlekiem ,zagotować jesli jest bardzo gęsta ,dodać wywar ze szpinaku.Czosnek rozetrzeć ze szczyptą soli ,włożyć do szpinaku ,dodać zasmażke ,wszystko razem wymieszać ,po czym mocno podgrzać ,ale nie gotować.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Barbara/zuza22_85 22.01.2012 20:40
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak