Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Dorsz w skorupce

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

natka pietruszki 2 łyżki
cytryny 1 sztuka
chleb tostowy 4 kromki
masło 4 łyżki
pomidory 4 sztuki
cebula 1 sztuka
olej 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
filet z dorsza 4 sztuki
tymianek 1 (posiekany)
Papryka ostra mielona Prymat 0,5 łyżeczki

Przepis i sposób przygotowania na: Dorsz w skorupce

Rybę przekroić,skropić sokiem z połowy cytryny,oprószyć solą i pieprzem i włożyć do naczynia żaroodpornego.Sok z pozostałej cytryny i 2 łyżki masła dokładnie zmiksować.Odkroić skórkę z chleba,miąższ pokruszyć i dodać do masła.Doprawić ostrą papryką,połączyć z siekanymi ziołami.Na filety nakładamy masę ziołową i lekko przyciskamy.Zapiekamy około 15 min.Pomidory i cebulę pokroić w kostkę.Cebulę zeszklić na maśle,dodać pomidory,dusić kilka minut,doprawić.Razem podawać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Goya 13.06.2012 09:34
super
romanrafal
romanrafal 04.01.2012 14:26
super
Tika4444 06.11.2011 18:53
aromatyczna rybka
Marzena34 12.09.2011 13:03
smaczna i zdrowa
KasiaK90 07.07.2011 15:48
super
RenataZ-et 21.06.2011 23:15
wyśmienity smak
Haneczka1 25.05.2011 16:29
pyszna rybka :)
Krystyna32 10.05.2011 09:41
pycha
Kuchareczekjeden 06.05.2011 20:53
lubimy rybkę
Robert10 04.05.2011 22:10
aromatyczna rybka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak