Przepis i sposób przygotowania na: Makowiec
Mak sparzyć i zemleć trzy razy. Dać wszystkie składniki (margarynę stopioną) i połączyć razem. Wylać to na ciasto na spód i piec w temp. 180 st. przez ok. 50 minut. Posypać cukrem pudrem po upieczeniu.
mak | pół kg |
jajko | 2 sztuki |
miód sztuczny | 2 łyżki |
mąka ziemniaczana | 2 łyżki |
cukier | 20 dag |
margaryna | 1 kostka |
rodzynki | 10 dag |
orzechy | 10 dag |
olejek migdałowy | 8 kropli |
ciasto na spód | |
mąka | 25 dag |
proszek do pieczenia | 1 i 1/2 łyżeczki |
cukier | 10 dag |
żółtko jajek | 2 sztuki |
jajko | 1 sztuka |
margaryna | 20 dag |
POLECANE PRZEPISY
PORADY KULINARNE
Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku
DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: