Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

polędwica po angielsku

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

polędwica wołowa 135 g
tłuszcz 100 g
masło 50 g
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: polędwica po angielsku

Polędwicę oczyszczoną z błon i ścięgien posolić,obsmażyć na dobrze rozgrzanym tłuszczu i przełożyć do brytfanki.Wstawić do piekarnika o temperaturze ok.180 stopni i piec ok.20-30minut.Przez nakłucie szpikulcem sprawdzić czy wydzielający się sok jest krwisto różowy.Wyjąć z piekarnika i krajać ukośne plastry.Podawać natychmiast z odpowiednimi dodatkami(frytki,fasola szparagowa lub groszek zielony,surówka)

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak