Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Sałatka grzybowa

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kurki 50 dag
makaron świderki 20 dag
pomidory koktailowe 30 dag
masło 10 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Sałatka grzybowa

Makaron ugotować w oposlonej wodzie, następnie odcedzić i ostudzić.
Grzyby oczyścić, większe przekroić na pół, a mniejsze zostawić całe.
Na patelni rozpuścić masło dodać kurki, smażyć je na małym ogniu csały czas mieszająć.Po usmażeniu grzyby dodać do ostudzonego makaronu.
Pomidorki dokładnie umyć i pokroić na ćwiartki, ogórek umyć i pokroić na cienkie plasterki, cebulę pokroić w pół krążki.Paprykę oczyścic z nasion, opłukać i pokroić w cienkie paseczki.Wszystkie warzywa dodać do makaronu-całosc dokładnie wymieszać,Dodać gotowy dresing(ja dodaje czosnkowy-jest doskonały do tej sałatki),całość jeszcze raz wymieszać.Wierzch sałatki udekorować porwanymi listkami świerzej bazyli.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

kiziolek201 18.07.2011 20:03
pyszna sałatka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak