Żurek na białej kiełbasie

Żurek na białej kiełbasie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żur

    1/2 l
  • pół szklanki gęstej śmietany.

  • grzyby suszone

    2 sztuki
  • czosnek

    2 ząbki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Zagotowac 3 szklanki wody z lisciem laurowym, zielem, cebulą i czosnkiem. Dodać wcześniej namoczone grzyby razem z wodą w której się moczyły, włozyc białą kiełbasę, gotować na małym ogniu około 40 minut. Przecedzić wlac żur, dodać pokrojone w paski grzyby i kiełbasę oraz majeranek, zagotować. Zestawic z ognia wymieszać ze śmietaną, można podawać z jajkami na twardo.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat