Rosół z pierożkami

Rosół z pierożkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • rosół

    1 1/2 l
  • szklanka mąki, 2 szklanki ugotowanego miesa z kurczaka, sól, pieprz

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do mąki dodać wodę, wyrobic ścisłe ciasto cienko rozwałkować. Mięso przyprawić solą i pieprzem, uformować nieduże kulki. Z ciasta wycinać kółka, na każdym kłaść mięso i zaklejac pierożki. Ugotować w osolonym wrzątku, podawać zalane gorącym rosołem.

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat