Rosół z roladkami

Rosół z roladkami

Czas przygotowania:
1h

Ilość porcji:
5+

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ćwiartka kurczaka

    30 dkg
  • 50 dkg wołowiny

  • 15 dkg cieleciny

  • 5 dkg wątróbki

  • mąka

    1/2 szklanki
  • woda

    1 szklanka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Mąkę zmiksować z wodą i jajkiem, olejemsolą i natką pietruszki, usmażyć naleśniki, ciepłe ścisło zwinąć i pokroić w paski ok. 1 cm. Wszystkie mięsa zalać 2 litrami zimnej wody i gotować około godziny na wolnym ogniu. Zebrać szumowinę. Wątróbkępokroić w kostkę, pokrojone warzywa i cebulę zrumienic na maśle dodac do rosołu. Przyprawić, gotować pół godziny i przecedzić. Naleśnikowe roladki zalać goracym rosołem.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

iknkirke

22.12.2011 20:44
fajny pomysł

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat