Gołąbki mięsno-warzywne

Gołąbki mięsno-warzywne

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • karkówka

    500 g
  • boczek

    150 g
  • kapusta włoska

  • marchew

    2 szt
  • pietruszka

    1 szt
  • seler

    1/2 szt
  • cebula

  • ryż

    100 g
  • bulion

    1,5 szklanki
  • jaja

    2 szt
  • sól, pieprz

  • papryka ostra

  • koncentrat pomidorowy

  • masło

  • liście pora

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Masło stop na patelni. Warzywa obierz, zetrzyj na tarce jarzynowej wrzuć na rozgrzane masło. Smaż ok 5 min. Następnie wsyp ryż. Przesmaż, zalej bulionem i gotuj aż ryż wchłonie wodę. Karkówkę i boczek umyj, osusz, zmiel w maszynce.Na osobnej patelni podmaż mięso, dopraw. Mięso połącz z warzywami odstaw do ostygnięcia. Następnie dodaj jajka dokładnie wymieszaj, dopraw do smaku. Kapustę sparz, odcinaj pojedyńczo liście kapusty, zetnij zgrubiałe nerwy. Na liście nakłaj farsz mięsno-warzywny, zwiń i obwiąż zblanszowanym liściem pora. Gołąbki układaj w garnku zalej 1/2 l wody, zagotuj dodaj 3 łyżki koncentratu pomidorowego. Gołąbki dusić ok 50 min. Sos zagęść, dopraw.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (12)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Konczi

10.03.2017 21:13
uwielbiam !!!

pestka

21.01.2017 10:10
bardzo smaczny obiad

Grazyna0211

12.11.2016 10:51
smaczne gołąbki

cukiereczek

17.02.2012 09:30
super

Chojłówna

12.12.2011 11:37
apetyczne

SmakolykiJoanny

06.07.2011 08:58
Bardzo apetycznie wyglądają :)

ElizaT

14.06.2011 09:01
a więcej zdjęć :)?

kochanyptysiu

18.05.2011 12:03
wygladaja przepysznie,chyba za chwilke uciekne do kuchni:)

aguus

07.05.2011 14:11
uwielbiam gołąbki!

Mirka-Ludomila

04.05.2011 21:06
piękne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat