Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Szynka duszona w sosie grzybowym

2.0
(0)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

mięso od szynki 1 kg
czosnek 3-4 ząbki
sól i pieprz do smaku
ziele angielskie 3 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 3 listki
mąka do smaku
grzyby suszone kilka sztuk

Przepis i sposób przygotowania na: Szynka duszona w sosie grzybowym

Mięso dokładnie myjemy, nacieramy solą i pieprzem, posiekanymi ząbkami czosnku. wkładamy da naczynia, przykrywamy i odstawiamy na noc.
Obsmażamy na rozgrzanym oleju, dolewamy wody, tyle aby mięso było zakryte, dodajemy uprzednio namoczone grzyby i dusimy pod przykryciem do miękkości, sos zaprawiamy mąką, aby był gęsty i śmietaną według upodobania. Podajemy na ciepło lub zimno

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Beatris 19.08.2011 10:39
Bardzo lubię takie dania.
MAR3STA 28.04.2011 19:10
pychota!
novita23 24.04.2011 17:45
mniamm

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak