barszcz z rzepą

barszcz z rzepą

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gram

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    50 dkg
  • burak

    1 szt
  • ziemniaki

    4 szt
  • rzepa

    2 szt
  • cebula

    1 szt
  • marchewka

    1 szt
  • przecier pomidorowy

    3 łyżki
  • ocet

    1 łyżka
  • śmietana

    2 łyżki
  • sól

  • przyprawy korzenne

  • smalec

Wyślij składniki na:
Listonic
promotion_img Reklama na dziś

Sposób przygotowania

Umyte kości gotujemy w osolonej wodzie na małym ogniu zdejmując tworzącą się pianę.,następnie wkładamy pokrojone w kostkę ziemniaki oraz rzepę i gotujemy na pół miękko.Na 10 min przed końcem gotowania dodajemy ugotowane,obrane i pokrojone w słupki buraki,podsmażoną na smalcu cebulę i marchew oraz przecier pomidorowy,przyprawy i sól.Wszystko gotujemy na małym ogniu.Przed podaniem zaprawiamy śmietaną.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Andysz

06.06.2012 06:47
łał pychota!;)

Krystyna32

20.10.2011 08:50
extra

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat