Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Ryż na bulionie w zielone ,, piegi \"

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

promotion_img promotion_img promotion_img promotion_img Reklama na dziś

Kalkulator jednostek

×

gramów

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • ryz paraboliczny

    20 dag ( 2 woreczki )
  • masło

    3 łyżki
  • natka pietruszki

    3 łyżki
  • kurkuma

    szczypta
  • sól

    szczypta
  • otarta skórka z cytryny

    1/4 sztuki
  • bazylia

    3 łyżki
  • rosół drobiowy

    1 sztuka
  • pestki dyni

    1/2 łuskane
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Ryż zalać 1,5 litrem wody .Dodać kostkę bulionową i gotować 25 minut. Odcedzić. W rondlu rozpuścić masło. Podsmażyć na nim mieszając natkę, bazylię i pestki dyni . Dorzucić ryż i kurkumę .Smażyć mieszając tak by ryż pokrył się masłem i dodatki równomiernie się w nim rozłożyły . Doprawić do smaku solą i otartą skórką z cytryny.

Poznaj podobne przepisy

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

eli_555

13.11.2011 22:35
pychotka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat